Antalet ungdomar som inte börjar röka är rekordmånga samtidigt som allt fler rökare väljer att fimpa för gott. Cigaretterna är på väg ut och det här är anledningen.

Rekord för det vita snuset

Alternativ för att sluta röka har funnits länge. Allt från sugtabletter, munspray och tuggummin med nikotin har brukats för att bli kvitt röksuget. Men det var först när vitt snus fick sig ett lyft som det verkligen började hända något. De vita nikotinpåsarna som är ett tobaksfritt snus har ändrat rökvanorna för många svenskar. Med smaker av frukt, mint och drinkar är vitt snus ett fräscht alternativ till rökning.

Fördelar med vitt snus

Eftersom vitt snus inte innehåller tobak finns det många fördelar även jämfört med vanligt snus. Ställer man istället vitt snus emot rökning är fördelarna ännu fler. Som vi alla vet är det farligt att andas in rök. Risken för hjärt- och lungsjukdomar samt cancer ökar och kroppen åldras på ett ovärdigt sätt. Vitt snus kan förvisso påverka tandköttet, men utöver det finns det nästan inga hälsorisker. Att bruka nikotin är såklart inget vi behöver göra alls, men jämfört med cigaretter är vitt snus en fördel och här för att stanna.