Har du problem med tänderna? Eller mycket huvudvärk av tandgnissel? Då är det bäst att boka tid hos tandläkaren och sluta äta läkemedel för att minska på värken.

Gå till en trygg tandklinik

Det finns en orsak till att många av oss hellre knaprar värktabletter än går till tandläkaren och får tänderna lagade. Att känna oro eller obehag för att gå till tandläkaren är vanligt. Även bland vuxna. Därför är det klokt att välja tandläkare med omsorg. Välj en tandklinik som Södertandläkarna så är du i trygga händer. Du kan utan problem förklara för dem att du tycker att det är jobbigt att gå till tandläkaren. De kommer faktiskt ha förstått det innan du ens har sagt något och kommer att ge dig det stöd som du behöver. Södertandläkarna har två kliniker på Södermalm och högt betyg på Google. Boka tid hos Södertandläkarna och få hjälp med dina tänder av erfarna och trygga tandläkare.

Ät mindre läkemedel

När det börjar ila i en tand är det lätt att ta en Alvedon och annat smärtstillande medel. Ibland hjälper det och ilandet har gått över av sig självt efter en dag. Viss mat kan tillfälligt påverka våra tänder negativt. Men om du har ont i en tand, i käken eller om du gnisslar tänder är det bästa att gå till tandläkaren. Ju snabbare du tar tag i det, desto mindre ingrepp blir det. Förutom att tandhälsan påverkar hela din kropp, så är det inte bra att äta för mycket läkemedel. Smärtstillande läkemedel som Treo och Alvedon är jättebra, men du kan få magsår och andra problem om du äter det under lång tid. Substanserna kommer inte heller att vara lika verkningsfulla om du äter dem regelbundet.

Läkemedel