I dagens samhälle finns det fler möjligheter än vad det någonsin funnits, i synnerhet vad gäller tillgång till läkemedel, medicinsk utrustning, kosmetiska implantat med mera. Med detta kommer risker, då det finns många aktörer på marknaden och många sätter den ekonomiska vinsten i första rummet. Detta påverkar i slutändan patienten som väljer att använda dessa och utsätter sig för enorma hälsorisker enligt SVT. Ur detta har Motiva utvecklats för att göra processen säkrare för framförallt kvinnor som vill göra skönhetsingrepp. De har därför utvecklat en implantatteknik och ett uppföljningsprogram som andra aktörer saknar.

Bröstförstoring är ett kosmetisk ingrepp som har ökat i popularitet det senaste decenniet. Detta till följd av den medicinska utvecklingen på sådana områden. Många kvinnor väljer att operera in implantat. De vanligaste anledningarna är enligt en vetenskaplig artikel från internetmedicin är ett missnöje med utseendet efter amning och förlossning, ogillande av storleken eller varierande storlek på respektive bröst. Det man ska veta är att det finns flera olika implantat på marknaden och det är viktigt att välja rätt för att undvika komplikationer som vissa implantat kan medföra.

Motiva har utvecklat ett implantat som är säkrare för patienten och som estetiskt sett ser bättre ut för ögat. De har även utvecklat en bättre metod för att genomföra detta ingrepp genom att lägga ett mindre snitt vid ingreppet samt att följa upp upplevelsen efter ingreppet. Motiva är av dessa anledningar, och många fler, det främsta valet för den som går i tankar om att genomföra en operation med implantat.

Läkemedel