Läkemedel är viktiga i vårt samhälle både kemiska och naturliga. Det finns många som äter mediciner och du har själv kanske behövt en dos penicillin någon gång eller tagit en tablett mot huvudvärken. Det är tur att medicin och lindring finns men med egen friskvård kan man också komma långt.

Tandborstning är viktigt

En god munhälsa är viktig och då gäller det att du är noga med att borsta rent tänderna och ditt tandkött. Du vet säkert att du ska borsta dem morgon och kväll men vet du hur du ska göra för att få bättre munhälsa? Har du rätt teknik? Det gäller att du borstar dem på rätt sätt och att du använder rätt tandborste.

God munhygien

En god munhygien är viktig eftersom man har sett att om bakterier samlas i din mun och får vara kvar kan dessa enligt Karolinska Institutet tas upp av blodomloppet och leda till cancer. Även hjärt- och kärlsjukdomar kan enligt Vårdfokus kopplas ihop med problem med munhälsan.

Använd läkemedel av alla slag du behöver men tänk på att vara noga med din munhälsa och borsta dina tänder på rätt sätt. Då har du möjlighet att leva ett friskt och gott liv och minskar risken för allvarliga sjukdomar.