Det finns flera anledningar till varför du och din partner kan uppleva svårigheter att bli gravida. Fertilitetsproblem kan bland annat bero på PCO, men det är inte den enda anledningen. För att öka chanserna att bli gravid är det viktigt att du har en hälsosam livsstil och att du tar hand om din kropp, men du kan också använda läkemedel och kosttillskott som hjälp på traven.

Det finns mängder med olika typer av kosttillskott du kan använda för att förbättra chanserna att bli gravid. Ett exempel på ett sådant är folsyra, som är viktigt att du tar i början av din graviditet för att fostret ska utvecklas som det bör. Även bidrottninggelé sägs öka fertiliteten såväl som Inositol.

Behandla infertilitet med IVF

Ibland beror svårigheterna att bli gravid inte på din kosthållning eller att du har brist på någon vitamin. Istället kan det handla om att din kropp stöter bort ägget och på så sätt kan det inte utvecklas till en bebis. I dessa fall kan det vara gynnsamt att kontakta nordicivf.se istället, som har många års erfarenhet av IVF behandlingar. Här får du träffa en utbildad och kunnig läkare som tillsammans lägger upp en plan för just dig och din partner.

Bra kosttillskott för att öka fertiliteten

Innan du gör en IVF behandling är det dock värt att testa på de kosttillskott som finns på marknaden. Här nedan har vi plockat fram några bra alternativ som sägs ha en positiv inverkan.

  • Folsyra
  • D-vitamin
  • Omega 3-fettsyror
  • Koenzym Q10
  • Bidrottninggelé
  • Inositol