Torr hud drabbar många och är inget ovanligt tillstånd. Det är ett tecken på att dina hudceller skadas snabbare än vad din kropp hinner reparera dem. Vidare kan torr hud vara ett symptom på ett allvarligare tillstånd orsakat av faktorer i miljön. Till exempel kan heta duschar, tvålar, värme och torr omgivning utlösa torr hud. Faktum är att det finns många olika sätt att läka och återfukta din hud, från att stimulera cellerna i området med massage till att använda olika krämer för att stimulera läkningsprocessen.

De effektivaste metoderna som håller din hud fuktig och frisk är:

  • Antioxidanter och omega-3.
  • Begränsa duschtiden och undvik starka tvålar.
  • Vädra och använd luftfuktare.
  • Återfuktande krämer.

Läs vidare för att se närmare på dessa metoder!

Topp 4 metoder mot torr hud

1. Antioxidanter och omega-3 – Kosttillskott och livsmedel som är rika på antioxidanter minimerar skador på dina hudceller. Några av de bästa livsmedlen som är bra för din hud är blåbär, morötter, tomater samt livsmedel rika på omega-3-fettsyror som till exempel lax.

2. Begränsa duschtiden och undvik starka tvålar – Se till att använda varmt vatten och begränsa din tid i badet eller duschen. Problemet är att lång tid i vattnet tar bort hudens naturliga fuktnivå, så du bör begränsa din tid till högst 10 minuter. Undvik även starka och uttorkande tvålar och välj istället milda tvålar och mjuka hudkrämer med oljor och fetter. Hos Versoskincare.se kan du köpa Verso Hydration Serum med en hög koncentration av ingredienser som ger en optimal fukt till huden. Denna produkt ger din hud en långsiktig återfuktning och kontinuerlig vård för torr hud. Föga förvånande har den därför 4,5 av 5,0 stjärnor i betyg med uteslutande positiva omdömen. Inte nog med det, förutom att minska hudtorrhet kommer den att reducera fina linjer, rynkor och porer. Din hud blir så gott som förnyad och blir jämnare och föryngrad.

3. Vädra och använd luftfuktare – En varm och torr luft kan vara förödande mot känslig hud och förvärra hudbesvär. Lyckligtvis kan en luftfuktare i hemmet göra stor skillnad mot varm och torr inomhusluft. Skaffa en bärbar och lättviktig luftfuktare som du kan använda var du än befinner dig.

4. Återfuktande krämer – Du kan använda återfuktande krämer och serum för att förhindra torrhet. Gå igenom det breda sortimentet på milda och skonsamma produkter mot torr hud hos Versoskincare.se. Deras produkter är gjorda för att ta bort orenheter och döda hudceller på samma gång som det vårdar huden med aktiva ingredienser. En rekommendation är att applicera en kräm några minuter efter badet och använda kläder som är snälla mot din hud, som låter din hud andas. Glöm inte heller bort att tvätta dina kläder med milda och skonsamma tvättmedel som inte irriterar huden.