Det finns många produkter och läkemedel som innehåller nikotin, där vissa produkter används för att sluta röka och andra som njutningsmedel. Bland de varor som används för avvänjning av rökning finns tuggummin, plåster och sprej. Antalet rökare har minskat stadigt i Sverige under de senaste decennierna, och vårt land är nu på väg att bli klassat som rökfritt.

Snusbolaget erbjuder billigt snus online för den som inte vill röka men ändå bruka nikotin. Här finns snus som smakar persika, tranbär, jalapeno och många andra smaker. Med ett stort utbud att välja mellan kan snusare enkelt hitta sina favoriter i sortimentet.

Sverige snart rökfritt

Passiv rökning kan ge sjukdomar, och det finns också hälsorisker med att i övrigt befinna sig i en inomhusmiljö med dålig luft. För att enklare sluta röka finns det många läkemedel som underlättar. Nikotinläkemedel kan köpas receptfritt och rekommenderas för den som röker fler än nio cigaretter om dagen.

Sverige är nu som det första landet i Europa på väg att bli rökfritt. Detta innebär att rökarna kommer att utgöra mindre än fem procent av befolkningen. Det är enligt WHO definitionen för ett rökfritt land. Idag röker 5,8 procent av svenskarna, men detta förväntas minska under de kommande åren.