Nu har vi gått igenom några olika sjukdomar och tillstånd som du kan drabbas av. Nu ska vi gå igenom symtomen vid dessa sjukdomar och tillstånd.

  • Symtom vid Cancer

Cancer är ett samlingsnamn för många olika sjukdomar. Men vid till exempel livmodercancer så kan du få plötsliga blödningar som inte är mens. Vid hjärncancer kan du få ont i huvudet. Vid långvariga symtom som kan vara cancer behöver du söka vård vid din vårdcentral.

  • Symtom vid influensa

De vanligaste symtomen vid influensa är feber, halsont och rinnande näsa. Om dina symtom varar längre än en vecka så kan du söka vård och få en behandling.

  • Symtom vid diabetes

Ett vanligt symtom vid diabetes är att du blir väldigt törstig ofta. Om du lider av fetma finns det stor risk för diabetes.

  • Symtom vid hjärtfel

När du har problem med hjärtat så brukar du oftast få ont i bröstkorgen eller känna ett obehag i bröstkorgen. Smärtan eller obehaget kan även stråla ut i armarna och upp i ansiktet.

Om du vill läsa mera om symtom på sjukdomar så kan du titta på 1177s hemsida, där hittar du allt du behöver veta om sjukdomar och behandlingar.